Audi kondigt zijn tweede volledig elektrisch aangedreven model aan. De auto krijgt de naam Q4 e-tron en wordt onder de e-tron gepositioneerd.

Terwijl de eerste Audi’s e-tron de showrooms verlaten, blikt Audi vooruit naar zijn tweede elektrische model. Dat is een kleinere SUV met de naam Q4 e-tron, die eind 2020 of begin 2021 op de markt komt. Audi laat op de autosalon van Genève volgende maand een studiemodel als voorbode van de elektrische SUV zien.

Dat Audi weer voor een SUV-achtig model kiest is logisch. Deze carrosserievariant is erg populair en bovendien kan het merk de accu’s beter in de bodem plaatsen, door de hogere koets. De Q4 e-tron zal veel techniek delen met de ID. Neo van zustermerk Volkswagen, die eind dit jaar wordt gepresenteerd.

Audi geeft nu alvast schetsen vrij van de Q4 e-tron. Opvallend is dat de scherpe lijnen van de huidige generatie Audi’s plaatsmaken voor afgeronde vormen. De bekende Audi-grille heeft geen technische functie meer en is dichtgemaakt, maar is net als bij de e-tron voor de herkenbaarheid aanwezig.