Hyundai heeft op de CES elektronicabeurs in Las Vegas een wel heel bijzondere auto gepresenteerd: de Elevate Walking Car. Dat is, inderdaad, een auto die kan lopen.

Hyundai grijpt de elektronica- en innovatieshow in Las Vegas aan om de Elevate Walking Car te presenteren. Deze auto kan lopen en daardoor op de meest onbereikbare plaatsen komen, zoals rampgebieden. Hyundai ziet de auto dan ook vooral als voertuig voor hulpverleners bij rampen. De Elevate Walking Car kan traplopen, gaten van anderhalve meter oversteken en over obstakels tot anderhalve meter hoog heen 'lopen'.

Aan de wielen van de Walking Car zijn lange, uitvouwbare armen aangebracht. Deze armen kunnen in allerlei richting bewegen, knikken en draaien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de wielen een kwartslag te draaien, zodat de auto stevig op een instabiele ondergrond kan blijven staan.

De auto is gebouwd op een modulair platform waardoor er vele uitvoeringen van de Walking Car mogelijk zijn. Hyundai heeft (nog) geen levensgroot exemplaar van de Walking Car gemaakt, maar wel een schaalmodel (foto 6). Of Hyundai plannen heeft om deze auto te ontwikkelen tot productiemodel is niet bekend.