De naam Zafira leeft voort. Opel plakt de naam op een nieuw, luxe busje dat verkrijgbaar wordt in drie lengtevarianten. In 2021 komt er een volledig elektrische uitvoering.

Opel geeft de Zafira een vervolg met de Zafira Life. Dat is geen MPV, maar een luxe busje dat in verschillende varianten op de markt komt. De Zafira Life is personenwagenuitvoering van de volgende generatie Vivaro, die later dit jaar wordt gepresenteerd.

Opel gaat de Zafira Life aanbieden in drie lengtevarianten: 4,60, 4,95 en 5,30 meter. Ter vergelijking: de huidige Zafira is 4,65 meter lang. Er zijn diverse stoelopstelling mogelijk en de zitplaatsen van de tweede en derde rij zijn te verschuiven, om te klappen en te verwijderen. Opel biedt tot negen zitplaatsen aan en de maximale bagageruimte is maar liefst 4.500 liter. In de luxe Lounge-uitvoering levert Opel de stoelen met leren bekleding, massagefunctie en verwarming. De schuifdeuren zijn optioneel elektrisch te openen, door een voetbeweging onder de dorpel te maken.

De Zafira Life krijgt de beschikking over de belangrijkste rijhulpsystemen, zoals een noodremsysteem met voetgangersherkenning, een rijbaanassistent, adaptieve cruise control en slimme verlichting.

Het nieuwe personenbusje wordt waarschijnlijk leverbaar met dezelfde 1.5 en 2.0 BlueHDi dieselmotoren als de zustermodellen van Citroën en Peugeot, maar Opel heeft nog geen technische details bekend gemaakt. In 2021 verschijnt er een volledig elektrische uitvoering op de markt. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, bestellen kan vanaf februari.