De onlangs vernieuwde Audi TT is verkrijgbaar vanaf 51.300 euro. Je krijgt dat de ’40 TFSI’-motorisering met 197 pk. Een aangenaam vermogen, maar liefhebbers van échte sportwagens hebben liever een beetje meer. Voor hen is er nu de vernieuwde Audi TTS, die 306 pk via alle vier wielen naar het asfalt brengt. Ook is er een nieuwe, extra speciale uitvoering: de Audi TTS Competition.

Voor de voortstuwing is een 2,0-liter sterke TFSI-motor verantwoordelijk die nu een koppel van maar liefst 400 Nm aan de dag legt, 20 Nm meer dan voorheen. Een S Tronic-automaat met zeven versnellingen en quattro-vierwielaandrijving zijn standaard op elke TTS. Liefhebbers van open rijden kunnen tegen een meerprijs van precies 3.000 euro opteren voor de TTS Roadster.

TTS Competition

Anders dan de naam doet vermoeden is de TTS Competition niet toegespitst op circuitgebruik. Ten opzichte van een reguliere TTS presteert de Competition niet beter, maar is hij wel beter uitgerust. Zo krijg je altijd full-led koplampen, een specifieke achterspoiler, Audi-ringen op de flanken, rode remklauwen en zwarte wielen in de maat 20 inch. Kies je voor de coupé, dan krijg je ook privacy-glass.

De Audi TTS Coupé is verkrijgbaar vanaf 76.620 euro, de TTS Roadster kost minimaal 79.620 euro. Voor de exclusieve TTS Competition verlangt de Audi-dealer minstens 82.999 euro.