Abarth viert zijn zeventigste verjaardag met de 70th Anniversary Editions. Dat is niet het enige nieuws, het merk biedt met ingang van dit jaar standaard 5 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking aan op alle modellen.

Abarth bestaat in 2019 zeventig jaar. Dat wil zeggen: het is zeventig jaar geleden dat Carlo Abarth het merk oprichtte en de eerste snelle uitvoering van een Fiat ontwikkelde. Dat viert het merk met 70th Anniversary-uitvoeringen van de Abarth 595.

De speciale edities zijn in ieder geval te herkennen aan de 70th Anniversary-badges en opgetuigd met diverse ‘luxe en sportieve’ extra’s. De exacte specificaties voor de Nederlandse markt maakt Abarth later bekend, maar in ieder geval onderdeel van de extra’s zijn de actieve dempers achter. De 70th Anniversary editie wordt verkrijgbaar als 595 (145 pk), 595 Turismo (160 pk) en 595 Competizione (180 pk).

5 jaar garantie

Net als zustermerk Fiat breidt Abarth de fabrieksgarantie op zijn modellen uit van 2 naar 5 jaar, zonder kilometerbeperking. De aanvullende 3 jaar garantie wordt aanboden door Mopar, het servicemerk van Fiat en Abarth.