Opel stelt de vernieuwde Astra voor. Het belangrijkste nieuws zie je niet, dat ligt namelijk onder de motorkap.

De facelift van de Opel Astra draait vooral om nieuwe motoren. Het merk introduceert in het vernieuwde model motoren die tot 19 procent minder brandstof verbruiken en tot 15 procent minder CO2 uitstoten.

In het aanbod van benzineversies maken de 1.0 en 1.4 turbomotoren plaats voor een 1.2 turbomotor, met vermogens van 110, 130 en 145 pk. Daarnaast is er een 1.4 met 145 pk, in combinatie met een CVT-automaat die in zeven trappen ook handmatig te schakelen is. De 1.2-benzineversies zijn alleen verkrijgbaar met handgeschakelde versnellingsbak. In het dieselassortiment vind je vanaf nu een 1.5-motor met 105 en 122 pk. Die laatste is als optie te combineren met een nieuwe negentraps automaat.

De uiterlijke wijzigingen moet je met een vergrootglas zoeken. De invulling van de grille is vernieuwd, net als de chromen elementen rondom het logo. En voor de spotters: ook de voorbumper is vernieuwd. Het dashboard is ongewijzigd, maar Opel komt wel met een verbeterd multimediasysteem, dat sneller werkt en eenvoudiger te bedienen is. Daarnaast ondersteunt het systeem nu smartphonekoppeling via Android Auto en Apple CarPlay. Verder introduceert Opel enkele nieuwe functies, zoals een inductielader, een verwarmbare voorruit en een audiosysteem van Bose.

De vernieuwde Astra wordt ook leverbaar met sportonderstel, dat is opgewaardeerd met verder aangescherpte besturing en verbeteringen aan het onderstel.

Opel start later dit jaar met de levering van de vernieuwde Astra, de prijzen zijn nog niet bekend.