Opel Corsa-e

Opel maakt de basisprijs van de Corsa-e bekend, de elektrische uitvoering van het nieuwe compacte model. Vanaf het najaar van 2020 kun je voor 30.999 euro in een elektrische Corsa stappen.

Je moet er nog wel even op wachten, de basisuitvoering van de Opel Corsa-e. De voorverkoop van de elektrische Corsa-e is inmiddels gestart, maar het merk begint in het voorjaar van 2020 eerst met de leveringen van de Launch Edition. Daarvan was de prijs al bekend, nu weten we ook wat de instapversie van de elektrische Corsa gaat kosten: 30.999 euro. Dat is 4.000 euro minder dan de Launch Edition kost. In het najaar van 2020 verwacht Opel de eerste exemplaren van de Corsa-e Edition, zoals de goedkoopste uitvoering heet, te kunnen leveren.

De uitrusting bestaat uit elektronisch geregelde klimaatregeling, cruise control, keyless start, een multimediasysteem met 7 inch aanraakscherm en Apple CarPlay en diverse veiligheidssystemen, zoals een automatische noodrem en een rijstrookassistent. Opel levert de Corsa-e altijd met 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een 50 kWh accupakket, goed voor rijbereik van 330 kilometer.