Opel maakt de prijzen bekend van zijn eerste plug-in hybride model, de Grandland X Hybrid4. De semi-elektrische SUV komt in drie uitvoeringen en kost minimaal 44.194 euro.

Opel heeft al diverse modellen met een elektrische of deels elektrische aandrijflijn uitgebracht, maar nooit een plug-in hybride. De Grandland X Hybrid4 is de eerste en het merk maakt van die auto nu de prijzen bekend. De vanafprijs bedraagt 44.194 euro, voor de Business Executive-uitvoering. Dat betekent voor zakelijke rijders een netto bijtelling vanaf 300 euro per maand.

De standaarduitrusting omvat onder andere een infotainmentsysteem met navigatie en 8 inch touchscreen, een elektrisch bedienbare achterklep, diverse rij-assistentiesystemen en 19 inch lichtmetalen wielen. Daarnaast biedt Opel de uitvoeringen Innovation en Ultimate aan. Die laatste is helemaal volgehangen met luxe opties, zoals leren bekleding, verwarmde stoelen, een parkeercamera en led-koplampen.

De aandrijflijn van de Opel Grandland X bestaat uit een 1.6 turbobenzinemotor, twee elektromotoren en een 13,2 kWh accu, waarmee de SUV tot 52 kilometer volledig elektrisch kan rijden.

Bestellen kan vanaf nu, de leveringen vinden plaats vanaf begin 2020.

Prijzen Opel Grandland X Hybrid4
Hybrid4 Business Executive € 44.194
  Innovation € 46.999
  Ultimate € 50.249