Audi A8

Wil je behalve absoluut comfort ook het uiterste uit de sportiviteit van de Audi A8 halen, bestel deze dan nu met AI active suspension.

Audi introduceert een nieuwe ophanging voor het topmodel A8: AI active suspension. Dit najaar is de nieuwe techniek leverbaar op de benzineversie 55 TFSI.

AI active suspension is een volledig actieve ophanging waarbij continu elk wiel individueel wordt aangestuurd. Ieder wiel wordt verhoogd, verlaagd of een aantal graden gedraaid, al naar gelang de omstandigheden en de voorkeuren van de rijder. 

De aansturingsunits van de elektromechanische demping werken samen met andere technologie van de premiumauto A8, zoals de luchtvering, frontcamera en het veiligheidssysteem dat onderdeel is van het City rijassistentiepakket. Zelfs als de A8 stilstaat werkt de AI active suspension nog: zodra je de deurgreep vastpakt wordt de carrosserie direct verhoogd met maximaal 50 mm, voor comfortabeler in- en uitstappen.

In feite vergroot het nieuwe ophangingssysteem de mogelijke rij- en dempingsstanden. Aan de ene kant van het spectrum heb je de uitermate comfortabele instellingen, waarbij oneffenheden in de weg en bochten je koffiebeker niet doen overlopen. Aan de andere kant kun je de forse auto zo wendbaar instellen dat 'ie een licht overstuurd karakter meekrijgt. Maar 't blijft een A8: bij hard acceleren of remmen blijf je keurig rustig in de gordels.