Audi presenteert de vernieuwde SQ7 TDI, het topmodel van de onlangs vernieuwde Q7. Alle verbeteringen van de Q7 worden gecombineerd met de machtige 4.0 TDI V8-motor.

Audi presenteerde onlangs de vernieuwde Q7 en nu is het topmodel SQ7 TDI aan de beurt. De attractie van deze uitvoering is ongewijzigd, de 4.0 TDI V8 dieselmotor met elektrische- en uitlaatgasturbo levert ook in de vernieuwde SQ7 435 pk vermogen en 900 Nm koppel. De maximale trekkracht is al bij 1.250 tpm beschikbaar. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan  de snelste Q7 in slechts 4,8 seconden.

De SQ7 krijgt net als de andere Q7-uitvoering een nieuwe, opvallendere grille met verticale spijlen. Die van het S-model zijn dubbel uitgevoerd. Je herkent het S-model verder aan de aluminiumkleurige spiegelkappen, de sportbumpers, de vier uitlaatpijpen en de 20 inch lichtmetalen wielen. Ook het vernieuwde interieur, met drie beeldschermen, is voorzien van sportieve accenten.

Audi start eind september met de verkoop van de vernieuwde SQ7, kort nadat het merk de andere vernieuwde Q7-versies in de showroom heeft geparkeerd. De prijzen van alle uitvoeringen worden binnenkort bekend gemaakt.