Audi geeft de A1 SUV-looks en noemt de nieuwe uitvoering Citycarver. De vertrouwde Allroad-benaming krijgt de A1 niet, want vierwielaandrijving ontbreekt.

Het gaat vooral om de looks bij de Audi A1 Citycarver. Het model is aangekleed met opvallende elementen, zoals de kunststof beschermingsranden op de dorpels, bumpers en wielkasten, de nieuwe grille met acht hoeken en honingraatrooster, de aluminiumkleurige inzetstukken onderaan de carrosserie en de dakspoiler. Andere optische verfraaiingen zijn de 17 inch lichtmetalen wielen en de twee sleuven boven de grille.

Audi heeft het interieur verfraaid met gekleurde elementen, die naar wens in de kleuren mint, koper, oranje of grijs worden uitgevoerd. De uitrusting van de A1 Citycarver bestaat uit onder meer cruise control, een multimediasysteem en een digitaal instrumentenpaneel.

Gaat het alleen maar om uiterlijke opsmuk bij de A1 Citycarver? Nee, Audi heeft de auto met 35 mm verhoogd, waardoor de A1 makkelijker over onverharde wegen rijdt. De hogere instap is bovendien mooi meegenomen.

Audi maakt de prijzen van de A1 Citycarver halverwege augustus bekend, vanaf dan is de nieuwe uitvoering ook te bestellen. De leveringen beginnen in het najaar.