Peugeot Boxer

Peugeot voert diverse updates door aan de Boxer. Met nieuwe dieselmotoren, nieuwe uitvoeringen en nieuwe opties kan de grote bestelwagen er weer even tegenaan.

Peugeot geeft zijn grootste bedrijfswagen, de Boxer, een update. Het belangrijkste nieuws is de komst van een nieuwe 2,2 liter dieselmotor, die de 2.0 vervangt. De nieuwe motor is krachtiger en schoner en komt in drie vermogensvarianten: 120, 140 en 165 pk. Alle versies voldoen aan de strenge Euro 6.2-norm.

De update van de Boxer omvat de toevoeging van diverse nieuwe opties, zoals een navigatiesysteem met 9 inch aanraakscherm, een dodehoeksensor (die ook de lengte van een aanhangwagen berekent) en een systeem dat kruisend verkeer bij achteruitrijden detecteert. Ook nieuw is dat gegevens als brandstofverbruik, locatie en onderhoudsstatus op afstand uitgelezen kunnen worden door de eigenaar of fleetmanager.

Nieuwe uitvoeringen Grip en Asphalt

Net als van de andere bedrijfswagens van Peugeot wordt de Boxer verkrijgbaar in de uitvoeringen Grip en Asphalt, naast de bestaande Pro en Premium-versies. De Grip-uitvoering is ontwikkeld voor gebruik op bijvoorbeeld bouwplaatsen. Met het slimme gripsysteem, extra beschermingsranden, wielkappen, een bodembeschermingsplaat en specifieke vering is de Boxer Grip geschikt voor gebruik op onverhard terrein.

De Asphalt-uitvoering is voor kilometervreters ontwikkeld, met comfortverhogende voorzieningen als automatische verlichting, een verkeersbordenlezer, airconditioning met climate control, parkeersensoren, comfortstoelen en houders voor tablet en smartphone.

De prijzen van de vernieuwde Boxer zijn nog niet bekend.