Opel start met de verkoop van de Corsa-e. De elektrische uitvoering is nu te bestellen als Launch Edition voor 34.999 euro. De verkoop van de andere Corsa-versies begint later dit jaar.

De nieuwe Opel Corsa staat nog niet in de showroom, laat staan dat je een proefrit kunt maken, maar Opel begint toch alvast met de verkoop. Meer precies: met de verkoop van de Corsa-e Launch Edition. Deze rijk uitgeruste introductie-uitvoering met elektrische aandrijving kost 34.999 euro.

De Launch Edition is uitgerust met onder andere airconditioning met automatische klimaatregeling, keyless-systeem, een multimedia- en navigatiesysteem met 10 inch beeldscherm en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto, led-koplampen, 17 inch lichtmetalen wielen, two-tone lak en een digitaal instrumentarium. Verder is deze versie uitgerust met actieve veiligheidssystemen, zoals een automatische noodremfunctie, voetgangers- en fietsersherkenning en een rijstrookassistent.

Bij de prijs van de Corsa-e Launch Edition is bovendien 6 jaar lang onderhoud inbegrepen. Private leasen kan vanaf 499 euro per maand. Opel maakt de prijs van de basisversie Edition binnen enkele weken bekend, de prijzen van de benzine- en dieselversies volgen later dit jaar.

De Corsa-e heeft een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor een batterijcapaciteit van 50 kWh, goed voor actieradius van 330 kilometer. De leveringen van de elektrische Corsa beginnen in het voorjaar van 2020.