Porsche stopt een beetje van zijn sportwagen 911 in de Cayenne. Het resultaat is de Cayenne Coupé.

Voor wie twijfelt tussen een 911 en een Cayenne komt Porsche met een oplossing: de Cayenne Coupé. Oké, dat is nog steeds een Cayenne en geen 911, maar wel een die met zijn coupélijnen een meer sportieve uitstraling heeft.

De Cayenne Coupé heeft naast de aflopende daklijn een vlakker liggende voorruit en gewijzigde achterportieren en -schermen. Die laatste zijn met 1,8 centimeter uitgebouwd, waardoor de Cayenne breder oogt. De auto heeft een vaste dakspoiler en een uitklapbaar exemplaar onder de achterruit. Die laatste komt bij 90 km/u naar buiten en zorgt voor meer neerwaartse druk en dus een stabielere wegligging. Een ander opvallend ontwerpelement: de kentekenplaat aan de achterkant is verhuisd van de achterklep naar de bumper.

De Coupé heeft standaard een glazen panoramadak en vier zitplaatsen. Zonder meerprijs kan de Cayenne Coupé worden geleverd met een normale achterbank. De bagageruimte heeft een inhoud van 625 liter en is daarmee 145 liter kleiner dan die van de gewone Cayenne.

Porsche biedt de nieuwe uitvoering aan met twee verschillende motoren, de 3.0 V6 met 340 pk en de Turbo-uitvoering met 550 pk sterke 4.0 V8-motor. De vanafprijs van de V6-uitvoering bedraagt 124.000 euro en die is daarmee zo’n 13.000 euro duurder dan de reguliere Cayenne. Daar krijg je wel meer uitrusting voor terug, zoals het Sport Chrono pakket met sportieve extra’s, 20 inch lichtmetalen wielen, een inparkeersysteem en actieve vering. De Cayenne Coupé Turbo kost 207.800 euro. Bestellen kan vanaf nu, de leveringen beginnen in mei.