Aston Martin geeft de eerste schetsen vrij van de DBS GT Zagato. Het merk gaat er negentien bouwen, maar dat is nog niet alles…

Aston Martin en het Italiaanse designbureau Zagato presenteren de eerste schetsen van de DBS GT Zagato. Deze exclusieve auto wordt in een oplage van negentien stuks gebouwd, vanaf het vierde kwartaal van 2020.

De DBS GT Zagato is gebaseerd op de DBS Superleggera. Het ontwerp is bijna geheel herzien door Zagato en heeft diverse herkenbare elementen, zoals het beroemde ‘double bubble’-dak. Of Aston Martin de auto ook technisch heeft aangepakt is niet bekend, maar de 5.2 V12-motor met 725 pk vermogen en 900 Nm koppel levert ook zonder aanpassingen indrukwekkende prestaties.

De DBS GT Zagato is onderdeel van de DBZ Centenary Collection, die Aston Martin vorig jaar al aangekondigde. Naast de negentien exemplaren die het merk van de GT Zagato bouwt, komen er ook negentien stuks van de DB4 GT Zagato Continuation circuitauto. Aston Martin verkoopt de auto’s alleen per duo: een straatauto en een circuitauto. Voor de twee auto's betaal je zeven miljoen euro, exclusief belastingen.