Hyundai Kona Electric

Hyundai kondigt diverse verbeteringen en nieuwe opties aan voor de Kona Electric. De belangrijkste: het nieuwe driefase-laadsysteem, waarmee de auto 30 procent sneller kan worden opgeladen.

Hyundai presenteert de Kona Electric modeljaar 2020. Uiterlijke wijzigingen zoek je tevergeefs, maar de niet-zichtbare verbeteringen zijn de moeite waard. Hyundai heeft een van de grootste nadelen van de Kona Electric aangepakt, namelijk de lange laadtijd. Door de introductie van een driefase-laadsysteem wordt de oplaadtijd aan een gewone laadpaal met 30 procent verminderd. De Kona Electric was wel al geschikt voor snelladen, maar dat kan vaak alleen bij speciale stations langs doorgaande wegen.

Verder voegt Hyundai vooral nieuwe opties toe, zoals achterbankverwarming en een groter (10,25 inch) beeldscherm voor het multimediasysteem. Ook nieuw is BlueLink, een app waarmee functies van de auto zijn te bekijken en bedienen op je telefoon.

De prijzen van de Kona Electric modeljaar 2020 zijn nog niet bekend, de eerste leveringen staan voor eind dit jaar gepland.