Audi voert een zeer ingrijpende tussentijdse update door bij de A4. Je kan bijna spreken van een compleet nieuw model.

Audi staat niet bekend om zijn rigoureuze modelvernieuwingen, maar voor de A4 maakt het merk een uitzondering. Op het eerste gezicht lijkt het om een gewone facelift te gaan, met nieuwe koplampen, een frisse grille, gewijzigde bumpers en dat soort dingen. Maar Audi heeft ook de zijpanelen en portieren opnieuw ontworpen. De basisvorm is uiteraard niet gewijzigd, maar met de nieuwe lijnen krijgt de A4 een veel modernere uitstraling.

Binnenin zijn er twee opvallende wijzigingen: het grotere (10,1 inch) beeldscherm en het ontbreken van het paneel voor de bediening van dat scherm. Audi stapt in de vernieuwde A4 volledig over op aanraakbediening. Het nieuwe MMI-systeem laat zich volgens het merk bedienen als een smartphone en is klaar voor car-to-X communicatie, waardoor de auto in verbindingen staat met infrastructuur die daarvoor geschikt is.

Onder de motorkap is er ook het een en ander gewijzigd. Vijf van de beschikbare motoren, met vermogens van 150 tot 347 pk, zijn voorzien van mild-hybrid-techniek. De vernieuwde S4 (foto 6), met 3.0 TDI dieselmotor, heeft de meest geavanceerde hybridetechniek, met 48 Volt stroomcircuit en een elektrische compressor. Alle motoren, zowel diesel als benzine, zijn gekoppeld aan een automaat met zeven of acht versnellingen.

De vernieuwde Audi A4 komt in september naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.