Opel heeft de Movano bijgepunt. Met de nieuwste wijzigingen loopt het model weer in de pas met de meest recente bedrijfswagens van Opel, de Combo en Vivaro.

De Movano is een vreemd eend in de bijt in het vernieuwde bestelwagenassortiment van Opel. Het is de enige bedrijfsauto die geen genen deelt met een model van zustermerk Peugeot. Dat gaat wel veranderen, de nieuwe generatie Movano is in ontwikkeling. Maar eerst krijgt de huidige nog een update, met moderne led-dagrijverlichting en een vernieuwde grille met subtielere chromen rand.

De uitrusting van de vernieuwde Movano is opgewaardeerd met diverse rijhulpsystemen, zoals dodehoekdetectie en een rijbaanassistent. De nieuwe camera aan de achterkant helpt niet alleen bij het achteruitrijden, maar zorgt ook extra ogen in andere situaties. Verder heeft Opel het multimediasysteem verbeterd, het reageert sneller en biedt nieuwe functies als Apple CarPlay.

Opel levert de Movano onveranderd in meer dan 150 varianten, met maximaal 2.400 kilo laadvermogen. De bestelwagen is binnenkort te bestellen, de prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.