BMW introduceert de vernieuwde V8-motor nu ook in de X5 en X7. Met een vermogen van 530 pk en een koppel van 750 Nm zijn de prestaties indrukwekkend.

Eerder deze week stelde BMW de vernieuwde M550i voor en nu lepelt het merk dezelfde V8-motor in de X5 en X7. De X5 M50i en X7 M50i beschikken met de 4,4 liter V8 TwinTurbo-motor over 750 Nm kracht, die beschikbaar is vanaf 1.800 tpm en pas weer afneemt voorbij de 4.600 tpm. De turbo kan een druk opbouwen van maximaal 350 bar en zorgt er mede voor dat de twee grote SUV's indrukwekkende prestaties neerzetten. De X5 accelereert met deze motor in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u, de grotere en zwaardere X7 in 4,7 seconden.

Naast de motor heeft de M-sportafdeling van BMW nog veel meer verbeteringen aangebracht. Zo is er een sportuitlaat aanwezig, die moet zorgen voor een indrukwekkend geluid. De adaptieve vering en elektronisch aangestuurde dempers zijn specifiek voor de nieuwe V8-uitvoering afgestemd en met de xDrive vierwielaandrijving en een M-sperdifferentieel is altijd genoeg grip.

De M50i-uitvoeringen zijn te herkennen aan de grotere luchtinlaten in de voorbumper, grijze en hoogglans zwarte accenten en specifieke sierlijsten aan de zij- en achterkant. Het interieur is opgewaardeerd met diverse M-goodies, zoals een sportstuur en stoelen met geperforeerd leder, dat is afgewerkt met contrasterende stiksels.

De X5 M50i en X7 M50i worden vanaf september in Nederland geleverd. De prijzen zijn nog niet bekend.