Per direct kun je de plug-in hybride Audi A7 Sportback bestellen. De prijs van de stekkerhybride, 55 TFSI e Quattro Competition geheten, ligt op 97.920 euro.

Audi maakt de verkoopstart bekend van de A7 Sportback-stekkerhybride. De auto, die voluit luistert naar de naam A7 Sportback 55 TFSI e Quattro Competition, is nu te bestellen bij de Audi-dealers. De aflevering start nog dit najaar. 

Je betaalt vanaf 97.920 euro voor de nieuwe uitvoering, die vooralsnog alleen in sportieve Competition-uitrusting verschijnt. Die is aan de buitenzijde te herkennen aan 19 inch multispaak lichtmetalen wielen, rode remklauwen, zwarte buitenspiegels en het Optiekpakket Zwart. Standaard heeft de plug-in hybride onder meer DH matrix led-koplampen, vier zone climate control, het Audi Sound System, MMI Navigatie Plus en de Audi Virtual Cockpit. De elektrisch verstel- en verwarmbare voorstoelen zijn bekleed met leder 'Valcona'.  

Het accupakket (14,1 kWh) is op verschillende manieren op te laden. Volledig geladen heeft de A7 plug-in hybride een elektrische (WLTP-)actieradius van circa 40 kilometer. De A7 zorgt automatisch voor de meest efficiënte rijmodus en laadstrategie. Bij gebruik van de adaptieve cruise control wordt de bestuurder verder ondersteund, om zuinig én comfortabel te rijden. Een Shuttel-laadpas en -laadopties voor thuis en onderweg zijn via de Audi-dealer verkrijgbaar.