Audi promoveert de R8 V10 RWD van speciale uitvoering naar vaste waarde in het assortiment. Door de komst van de achterwielaangedreven versie gaat de vanafprijs van de sportwagen omlaag.

De Audi R8 is vanaf nu te bestellen met achterwielaandrijving. De R8 RWD komt naast de vierwielaangedreven R8 Quattro in het assortiment en wordt vanaf begin 2020 geleverd in ons land. De vanafprijs van de R8 daalt door de komst van de nieuwe uitvoering naar 225.595 euro. De R8 Spyder RWD kost minimaal 241.055 euro.

De RWD-uitvoering is te herkennen aan de bredere en plattere grille, met daarboven extra koelsleuven. Ook de luchtinlaten en de diffusor zijn anders van vorm en diverse carosseriedelen zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. In het interieur herinnert een RWD-badge je eraan dat je alleen op de achterwielen bent aangewezen bij gripverlies.

Net als bij de R8 V10 Rear Wheel Series, die aan de nieuwe uitvoering vooraf ging, is het vermogen van de achterwielaangedreven uitvoering iets geknepen. Daar staat tegenover dat het gewicht van de RWD-versie, door het ontbreken van een lamellenkoppeling, een cardanas en een differentieel op de vooras, 65 kilo minder is. De 5.2 V10 produceert in de R8 RWD 540 pk vermogen.