Hyundai presenteert op de Los Angeles Auto Show een conceptcar, de Vision T. De wat grotere SUV heeft een plug-in hybride aandrijving. 

Steeds meer profileert Hyundai zich als merk van duurzame auto's, met hybride, elektrische en waterstof aangedreven modellen. Ook nu op de Los Angeles Auto Show toont het een conceptcar met plug-in hybride aandrijflijn. De Vision T geeft vooral een indruk hoe het merk de Sensuous Sportiness-designtaal toepast op een SUV die qua grootte tussen de Tucson en Santa Fe in zit. 

De Vision T is 4,61 meter lang, waarvan een groot deel (2,80 meter) bestaat uit de wielbasis. De breedte ligt op 2,01 meter en de hoogte bedraagt 1,70 meter. De motorkap is lang en de overhangen zijn kort. De scherp getekende hoeken en randen laten een geometrische indruk achter.

De afwisselend holle en bolle oppervlakken hebben een half spiegelende afwerking, waardoor het licht ermee kan spelen. In het concept krijgt het zelfs de rol van verborgen dagrijverlichting en koplampen. Ook wordt de laadstatus - in de vorm van een zich steeds verder sluitende cirkel - op de buitenzijde van de auto weergegeven. Het glazen panoramadak heeft het merklogo in reliëf, dat eveneens kan worden verlicht. 

De grille lijkt net als bij elektrische auto's gesloten. Maar zodra de Vision T in beweging komt openen segmenten van het rooster zich, volgens een vooraf bepaalde volgorde. Dit voert de lucht naar de brandstofmotor aan, maar tegelijkertijd optimaliseert de stand van de segmenten de aerodynamica. Daarmee kan een lager verbruik gerealiseerd worden.