Abarth zet het volume op zijn verjaardagsfeestje nog wat hoger. Naast de 595 70th Aniversary Editions die het merk begin dit jaar presenteerde komt Abarth met de gelimiteerde 695 70° Anniversario.

De zeventigste verjaardag van Abarth krijgt nog wat meer glans met de 695 70° Anniversario. Deze uitvoering wordt in een oplage van 1.949 stuks gebouwd, een aantal dat correspondeert met het jaar waarin Abarth werd opgericht.

Het meest opvallende element van de feesteditie is de enorme achterspoiler, die met de hand in twaalf posities van 0 tot 60 graden is te verstellen. In de bovenste stand genereert de vleugel tot 42 kilo meer neerwaartse druk, bij 200 km/u. De auto ligt daardoor stabieler op de weg. Bij gebruik op het circuit, of gewoon op een slingerdijkje, kan de stand van de spoiler het rijgedrag van de auto beïnvloeden. Aan de onderkant van het beweegbare deel staat de merknaam Abarth uitgeschreven.

De 695 70° Anniversario is uitgevoerd in een klassieke kleur groen, aangevuld met grijze accenten. Op de motorkap is de bekende schorpioen aangebracht en op het dak bestickering in blokjesvorm. Voor de duidelijkheid heeft het merk op het achterscherm ook nog een badge met de naam van de speciale editie geplakt. 17 inch wielen met daarachter rode remklauwen maken de aankleding compleet. Het interieur is verfraaid met Sabelt sportstoelen, die zijn voorzien van stiksels in de kleuren van de Italiaanse vlag. Ook in het interieur is een badge te vinden, die de exclusiviteit van het model nog maar eens benadrukt.

De speciale uitvoering is gebaseerd op de sterkste Abarth 500 van dit moment, de 695 met 180 pk. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.