Audi Q7 60 TFSI e Quattro

Audi presenteert de Q7 60 TFSI e Quattro. De SUV krijgt de hybride aandrijflijn uit de A8, maar dan met een krachtigere batterij.

Audi maakt meer bekend over de Q7 60 TFSI e Quattro. Het merk kondigde de stekkerhybride-uitvoering al aan bij de presentatie van de vernieuwde Q7, maar maakt nu de eerste informatie bekend. De Q7 krijgt de techniek uit de A8 60 TFSI e Quattro, die binnenkort op de markt komt.

Een 3.0 V6 benzinemotor met 340 pk dient als basis voor de plug-in hybride. Een elektromotor met 350 Nm ondersteunt de brandstofmotor of neemt de aandrijving zelfs helemaal over. Deze motor is geïntegreerd in de achttraps automaat. Het systeemvermogen van de Q7 60 TFSI is 456 pk en de totale maximale trekkracht 700 Nm. De Q7 krijgt een iets grotere accu dan de A8, omdat de elektromotor meer elektriciteit door het hogere gewicht van de SUV. In iets meer dan 2,5 uur tijd is de 17,3 kWh-batterij op te laden via een reguliere laadpaal.

Audi maakt nog geen prestatie- en verbruikscijfers bekend en ook de prijs weten we nog niet. De Q7 60 TFSI e Quattro komt later dit jaar op de markt.