Audi introduceert binnenkort de A6 55 TFSI e Quattro in Nederland. De plug-in hybride-uitvoering is vanaf eind oktober te bestellen voor 79.820 euro.

Audi breidt het aanbod van de A6 eind dit jaar eind uit met twee nieuwe stekkerhybrides. Van de 367 pk 55 TFSI e Quattro Competition-uitvoering maakt het merk nu de prijs bekend: 79.820 euro. Binnenkort volgt de 50 TFSI e Quattro, met 299 pk. Beide hebben een 2.0 TFSI-benzinemotor als basis en een 14,1 kWh accupakket. De nieuwe plug-in hybride kan over een afstand van 53 kilometer volledig elektrisch rijden.

Audi rust de krachtigste hybride-uitvoering, die tevens de krachtigste benzineversie is in het reguliere assortiment, standaard uit als Competition. De uitrusting is sportief getint, met S Line-aankleding aan de buitenkant, 19 inch lichtmetalen wielen, rode remklauwen, zwarte accenten, privacy glas, sportstoelen en een sportonderstel. Verder is de A6 55 TFSI e Quattro voorzien van matrix-led-koplampen, airconditioning met vier klimaatzones en een digitaal instrumentenpaneel.

De A6 55 TFSI e Quattro Competition is vanaf eind deze maand te bestellen, de eerste leveringen worden eind dit jaar verwacht.