Hyundai presenteert de nieuwe i10! De stadsauto is iets breder en lager, heeft nieuwe technologie en ziet er frivoler uit. In januari komt het nieuwe model naar Nederland.

Hyundai geeft de eerste foto’s en informatie vrij van de nieuwe i10. De stadsauto heeft een heel nieuw design, dat er frivoler uitziet dan voorheen. De ronde led-dagrijverlichting, de oplopende onderste raamstijl en de contrasterende kleur van het dak zijn de meest opvallende elementen. De verhoudingen van het nieuwe model zijn iets anders, doordat de auto 2 centimeter lager en 2 centimeter breder is geworden. Bovendien staan de wielen verder richting de hoeken van de auto, wat meer beenruimte achterin oplevert. Het dashboard oogt volgens Hyundai breder en het zicht rondom zou verbeterd zijn.

Hyundai voorziet de i10 van diverse moderne hulpsystemen, zoals automatisch grootlicht, lane assist, een achteruitrijcamera en een noodremsysteem met voetgangersherkenning. De nieuwe stadsauto is leverbaar met een maximaal 8 inch groot infomediabeeldscherm. Met de ondersteunende app is het mogelijk om vanaf een smartphone functies van de auto te bedienen en bekijken.

Hyundai gaat de nieuwe i10 aanbieden met één motor, de 1.0 MPI benzinemotor die ook in de huidige i10 te verkrijgen is. Deze motor heeft 67 pk en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, optioneel is een geautomatiseerde versie verkrijgbaar.

De prijzen van de nieuwe i10 worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.