Audi stelt de vernieuwde A5 voor. Het model krijgt onder andere een nieuwe grille, een verbeterd infomediasysteem en motoren met mild-hybrid-techniek.

Na de A4 steekt Audi ook de A5 in het nieuw. De 2020-editie is te herkennen aan de bredere grille met aan weerszijden led-koplampen. Aan de zijkant vallen de hertekende dorpels op, die de A5 een slanker uitziend profiel moeten geven. Aan de achterkant is de auto juist optisch dikker gemaakt, met een nieuwe diffusor.

Binnenin schittert vooral het nieuwe infomediasysteem met 10,1 inch aanraakscherm. Het nieuwe MMI Touch-systeem werkt volgens Audi zo intuïtief, dat de vertrouwde druk/draaiknop niet meer nodig is. Die zoek je dan ook tevergeefs in de vernieuwde A5.

Audi voorziet bijna alle motoren in de A5 van mild-hybrid-techniek. Het merk meldt dat er bij de verkoopstart in het najaar vijf smaken zijn, waaronder de 40 TFSI met 190 pk als meest bereikbare benzine-uitvoering. Audi maakt de prijzen binnenkort bekend, de leveringen van de Coupé, Cabriolet en Sportback starten begin 2020.