Hyundai is nog niet klaar met de sportieve i30 N. Op basis van die uitvoering komt het merk met een nóg sportievere uitvoering: Project C.

De Hyundai i30 N Project C komt in een oplage van 600 stuks, waarvan een nog onbekend aantal voor Nederland. De gelimiteerde uitvoering is eenvoudig te herkennen aan de koolstofvezel motorkap, die in tegenstelling tot de andere carrosseriedelen niet in kleur is gespoten. Ook de voorspoiler, diffusor en de side skirts zijn van koolstofvezel gemaakt. Uiteraard om gewicht te besparen, en dat is gelukt. De i30 N Project C weegt 50 kilo minder dan de reguliere i30 N. De lichtgewicht wielen, kuipstoelen en wielophanging dragen daar ook bij.

Hyundai heeft de i30 N Project C met nog eens 6 mm verlaagd. Het zwaartepunt van de auto ligt bijna 9 mm lager, wat samen met de geoptimaliseerde wielophanging moet zorgen voor nog betere rij-eigenschappen. Verder heeft Hyundai de parameters van de rijstanden aangescherpt. Aan de 2.0 benzinemotor is overigens niets gewijzigd, die levert ongewijzigd 275 pk. 

In het interieur van de gelimiteerde uitvoering is heel veel alcantara te vinden, aangevuld met enkele oranje accenten. De badge met productienummer maakt het plaatje compleet.

De Nederlandse prijs van de i30 N Project C is nog niet bekend.