Audi presenteert de RS-uitvoering van de nieuwe Q3. Het merk plakt het sportieve label ook op de nieuwe Q3 Sportback.

De beroemde lettercombinatie RS keert terug op de Audi Q3. Dit keer zelfs op twee modellen, want het assortiment van de Q3 is onlangs uitgebreid met de Q3 Sportback en ook die komt als RS. Onderhuids zijn de twee sportieve topmodellen gelijk.

De RS Q3 heeft de nieuwste versie van de 2,5 liter vijfcilinder turbomotor, die ook in de RS 3 dienstdoet. Met een vermogen van 400 pk en een koppel van 480 Nm kan de snelle SUV in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Audi begrenst de topsnelheid standaard op 250 km/u, maar verschuift die grens optioneel naar 280 km/u.

De RS Q3 is technisch opgewaardeerd met een verbeterde besturing, een sportief klinkende uitlaat, specifieke veren en dempers en een geoptimaliseerde S Tronic-automaat. De verschillende parameters zijn in zes verschillende rijstanden aan te passen, middels de Audi Drive Select-knop.

Uitgeklopte wielkasten

Je herkent de meest sportieve uitvoering onder andere aan de uitgebouwde wielkasten met 20 inch wielen, de sportbumper met grote luchtinlaten en de zwarte grille met honingraatstructuur. Het interieur is voorzien van sportstoelen met nappaleren bekleding. Met verschillende designpakketten kun je het geheel verder aankleden, bijvoorbeeld met gekleurde accenten.

De RS Q3 en RS Q3 Sportback worden eind dit jaar leverbaar en zijn vanaf volgende maand te bestellen. Dan verwachten we ook de prijzen te kunnen melden.