Anderhalf jaar geleden presenteerde Bentley de Bentayga Hybrid al, maar het merk heeft de tijd genomen om de puntjes op de i te zetten. Dat is nu gebeurd en daarom kunnen we vandaag de definitieve specificaties melden.

De Bentley Bentayga Hybrid is de schoonste en zuinigste auto die het merk ooit maakte. Met een brandstofverbruik van 3,5 l/100 km (1 op 28,5) en een CO2-uitstoot van 79 g/km neemt de nieuwe hybride-uitvoering afstand van de rest van het Bentley-assortiment. Het is bovendien de enige Bentley met minder dan acht cilinders. De basis van de nieuwe hybride-uitvoering wordt namelijk gevormd door een 3.0 V6-benzinemotor.

Naast de V6 is er een 94 kW (127 pk) en 400 Nm sterke elektromotor, die ook zonder hulp voor de aandrijving kan zorgen. Het elektrische rijbereik is 39 kilometer, daarna springt de brandstofmotor bij of kun je de accu’s opladen. Met een geschikte laadpaal duurt dat laatste zo’n 2,5 uur.

De Bentayga mag dan de zuinigste Bentley ooit zijn, de prestaties zijn Bentley-waardig. Met de twee motoren in werking staat er 700 Nm aan kracht ter beschikking. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan met de hybride SUV in 5,5 seconden, de topsnelheid is 254 km/u.

De Bentayga Hybrid komt eind dit jaar naar Nederland. 

Update 27-9: de Nederlandse prijs van de Bentayga Hybrid is nu bekend: 182.473 euro.