Opel Experimental X Concept

Nog dit jaar onthult Opel de tweede generatie van de Mokka X. De SUV komt ook in een volledig elektrische uitvoering.

Opel zet grote stappen met de elektrificatie van zijn assortiment. Het volgende elektrische model is de Mokka X, zo kondigt het merk aan. Het nieuwe model van de SUV wordt nog dit jaar gepresenteerd en meteen ook als elektrische auto. Waarschijnlijk maakt het model gebruik van de techniek uit de Corsa-e, wat betekent dat er een 100 kW (136) pk sterke elektromotor gebruikt zal worden. Het accupakket is in de Corsa 50 kWh, maar wellicht krijgt de Mokka een krachtigere batterij.

Net als de andere SUV-modellen maakt de nieuwe generatie van de Mokka X gebruik van techniek van moederbedrijf PSA. Ook de motoren komen daar vandaan, dus reken naast de elektrische uitvoering in ieder geval op de 1.2 turbomotor, die in verschillende vermogensversies wordt aangeboden. Ook de 1.5 CDTi dieselversie is waarschijnlijk van de partij.

Of Opel ook een plug-in hybrideversie gaat aanbieden is nog niet bekend. De huidige Mokka is verkrijgbaar met vierwielaandrijving, maar het nieuwe platform is daarvoor niet geschikt. Door in een hybridemodel de elektromotor bij de achteras te plaatsen, kunnen er toch vier wielen worden aangedreven. Die techniek past Opel al toe in de Grandland X.