Audi presenteert de nieuwe A3 Limousine. Deze week al kun je de eerste motorversies van het nieuwe model bestellen.

Na de nieuwe Audi A3 Sportback presenteert Audi nu het de nieuwe A3 Limousine. Audi heeft de nieuwe, meer uitgesproken neus van de Sportback uiteraard op de sedan overgezet, maar heeft verder geprobeerd zoveel te mogelijk te behouden van het uitgaande model. Dat was namelijk een succes en wordt geprezen om zijn aantrekkelijke vormgeving, dus Audi wilde daar niet te veel aan sleutelen.

Ook onderhuids is de nieuwe A3 Limousine in grote lijnen gelijk aan de voorgaande editie. De wielbasis is bijvoorbeeld gelijk, maar het nieuwe model is wel 4 centimeter langer en ook iets hoger en breder. Ten opzichte van de Sportback meet de Limousine in de lengte 15 centimeter meer. Audi belooft dat er meer ruimte is voor de inzittenden, de kofferbak is met 425 liter ongewijzigd van inhoud.

Audi begint later deze week met de verkoop van de A3 Limousine. Dat wil zeggen, je kunt de auto vanaf 23 april bestellen, maar pas in de zomer proefrijden. De verkoop start met de 35 TFSI benzineversie en de 35 TDI dieselmotor, beide met 150 pk vermogen en gekoppeld aan zeventraps S-Tronic automaat. De benzinemotor is voorzien van brandstofbesparende technieken, zoals cilinderuitschakeling en 48 volt mild hybrid-ondersteuning. Binnen enkele weken kun je de Limousine ook met de andere motoren van de A3 Sportback bestellen, de 30 TFSI met 110 pk en de 116 pk sterke 30 TDI, die zijn uitgerust met handgeschakelde versnellingsbak.