Preview Opel Mokka

Opel kondigt de nieuwe Mokka aan. De ‘X’ in de modelnaam verdwijnt en er komt een volledig elektrisch aangedreven versie.

Opel presenteert binnenkort de nieuwe Mokka. De SUV, die tussen de Crossland X en Grandland X in het assortiment zit, komt voor het eerst in een volledig elektrische versie, met de techniek uit de Corsa-e. Van de Corsa zal de compacte SUV ook veel andere techniek overnemen, zoals de brandstofmotoren waarmee de Mokka ook leverbaar wordt.

De toevoeging ‘X’ verdwijnt weer uit de naam van de Mokka. Die voegde Opel bij de update van het huidige model toe, zodat de modelnaam meer in lijn is met die van de andere SUV’s van het merk. Maar Opel acht de extra letter niet meer nodig, om de naam Mokka op zichzelf inmiddels bekend is onder een groot publiek.

Hoe de nieuwe Mokka eruit ziet blijft nog even geheim, het plaatje dat Opel vrijgeeft van een gecamoufleerd model verklapt hooguit iets over het silhouet van de auto. Het vierde kwartaal van dit jaar start de productie, de eerste leveringen worden begin 2021 verwacht.