Algauw kun je de Opel Vivaro-e bestellen, de elektrische auto die geschikt is voor 'last mile delivery'. De bestelwagen heeft een interessante actieradius, laadvermogen én trekgewicht.

In juni openen de orderboeken van de Opel Vivaro-e. Tegen een binnenkort bekend te maken prijs kun je dan de elektrisch aangedreven bedrijfswagen bestellen, zodat deze eind van de zomer voor je afgeleverd wordt. Op het accupakket geeft Opel 8 jaar of 160.000 km garantie. Er verschijnen twee versies. 

Met de basisaccu van 50 kWh heb je een (theoretisch WLTP-)bereik van 230 km, met de 75 kWh-batterij zelfs 330 km. Opladen tot 80 procent aan een 100 kW DC-snellaadstation kan in 30 minuten of, bij het grotere accupack, 45 minuten. Opel biedt niet alleen laadkabels en laadpunten aan, de Vivaro-e komt ook inclusief online (e-remote) diensten via de OpelConnect-, myOpel- en de Free2Move-app. 

Net als de Vivaro op brandstof zijn er de drie lengtevarianten van 4,6 meter, 4,95 meter en 5,3 meter. De Vivaro-e zal leverbaar zijn als Dubbele Cabine, Platform Cabine en in personenuitvoering. De laadinhoud bedraagt 4,6 tot 6,6 m3 en het laadvermogen 1.275 kg. Volgens Opel is de Vivaro-e de enige elektrische bedrijfswagen in z'n segment waarmee een aanhangwagen getrokken mag worden. Het maximale geremde gewicht bedraagt 1.000 kg.