Audi toont de eerste foto’s van de nieuwe A3. De auto is nog ingepakt, maar toch krijgen we al een goed beeld van het nieuwe model.

De eerste foto’s van de nieuwe Audi A3 laten zien dat het merk op dezelfde voet verder gaat. Audi slijpt het concept A3 verder fijn, zonder grote uiterlijke of technische veranderingen door te voeren. De grootste vernieuwing zit binnenin. Net als andere recente Audi-modellen krijgt de A3 een digitaal instrumentenpaneel en een groot beeldscherm in de middenconsole.

Audi zoomt voor nu vooral in op de sportieve capaciteiten van het nieuwe model. In het begeleidende persbericht kondigt Audi aan dat de A3 verkrijgbaar wordt met Quattro vierwielaandrijving en adaptieve, instelbare dempers. Die moeten samen met de progressieve besturing, waarvan de overbrenging verandert naarmate je verder instuurt, zorgen voor sportieve rij-eigenschappen.

Uiteraard stopt Audi de nieuwe A3 vol met moderne snufjes, zoals adaptieve cruise control, matrix-led-verlichting en online-services. De onthulling van het nieuwe model vindt plaats op de autosalon van Genève volgende maand.