Je kunt ze bestellen, de plug-in hybride uitvoeringen van de Kia Ceed Sportswagon en de Kia XCeed. Leveringen beginnen in april. Zojuist zijn de prijzen bekendgemaakt.

Vorig jaar kondigde Kia aan de Ceed Sportswagon en XCeed ook als plug-in hybride uit te brengen. Vandaag openen daarvan de orderboeken. Als je snel bestelt kun je jouw stekkerhybride vanaf april verwachten. Voor de Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid geldt een vanafprijs van 34.495 euro, voor de XCeed van 35.495 euro. Standaard komen de auto's met 7 jaar (of 150.000 km) garantie.

In ons eerdere bericht kun je alles lezen over motorisering, accupakket en kenmerkende details. Nu gaan we in op de uitrusting. Die kun je kiezen in drie niveaus: instapniveau DynamicLine, het rijkere DynamicPlusLine en topniveau ExecutiveLine. 

Drie uitrustingsniveaus

Standaard beschik je in het instapniveau over een 10,25 inch full-map navigatiesysteem, TomTom Live Services, DAB+ en voorbereiding voor Apple CarPlay en Android Auto. Ook heeft de auto lichtmetalen wielen, cruise control, een licht- en regensensor, 2-zone climate control en rijhulpsystemen. Die worden in de DynamicPlusLine uitgebreid met onder andere adaptieve cruise control, autonome rijbaanvolgassistentie en snelheidsbordenherkenning. Privacy glass en verwarming van stoel en stuur horen tevens bij dit niveau.

Kia Ceed Sportswagon en XCeed Plug-in Hybrid

Extra's op het topniveau zijn bijvoorbeeld het 12,3 inch digitale instrumentencluster, een glazen schuif/kanteldak, lederen bekleding; een elektrisch bedienbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, stoelverwarming en ventilatie; draadloos opladen van smartphones en een automatische achterklep. 

Verder hebben de plug-in hybride Ceed Sportswagon en XCeed aandrijflijnspecifieke functies. Voorbeelden zijn de laadindicator en -displays, UVO Connect-telematicafuncties als beschikbare laadpunten in de omgeving, 'Driver Only'-klimaatregeling waarmee energie bespaard wordt en terugwinning van rem-energie. Tot slot levert Kia diverse kabels waarmee je de auto aan een laadpunt kunt opladen.