De vernieuwde Opel Insignia, die in december werd gepresenteerd, krijgt nieuwe motoren. Dus ook de GSi-uitvoering, waarvan het merk nu de eerste foto’s naar buiten brengt.

Opel maakt meer bekend over de vernieuwde Insignia, waarvan we vorig maand de eerste foto’s te zien kregen. Het vlaggenschip van Opel krijgt diverse nieuwe motoren. De bestaande 1.5 benzinemotor maakt plaats voor een 1.4 met 145 pk en een 2.0 met 200 pk. Die laatste is standaard  gekoppeld aan een negentraps automatische versnellingsbak. Het dieselaanbod omvat een 1.5 met 122 pk en een 2.0, die enkele maanden na de introductie aan het assortiment wordt toegevoegd. Opel belooft een tot 18 procent lager brandstofverbruik van de nieuwe motoren.

Vernieuwde GSi

Opel toont voor het eerst de vernieuwde GSi-uitvoering van de Insignia. Naast de kleine uiterlijke wijzigingen die voor elke Insignia gelden, is de GSi specifiek voorzien van een nieuwe voorbumper met driehoekige luchtinlaten. Net als voorheen heeft het model een instelbaar onderstel en vierwielaandrijving. De Insignia GSi, die als GrandSport en Sports Tourer wordt geleverd, heeft een krachtigere versie van de 2.0 benzinemotor aan boord, met 230 pk. Dat is nog altijd wel 30 pk minder dan voorheen, maar door de nieuwe negentraps automaat zijn de verschillen in prestaties waarschijnlijk verwaarloosbaar. Opel geeft nog geen cijfers vrij om te vergelijken.

De vernieuwde Insignia is vanaf later deze maand te bestellen, de prijzen zijn nog niet bekend.