Renault introduceert Business-uitvoeringen van de hybride E-Tech-varianten van de Renault Clio en Captur. Het heeft daarvan de vanafprijzen bekendgemaakt.

Nadat we eerder de prijzen publiceerden van de reguliere Renault Clio en Captur E-Tech, volgen nu de vanafprijzen van de Business-modellen die verschijnen met dezelfde hybride aandrijflijn. Gisteren al maakten we de prijzen bekend van het derde hybride (Business) model, de plug-in hybride Mégane Estate E-Tech

De stekkerloze Renault Clio E-Tech Hybrid 140 is in Business Zen-uitvoering leverbaar vanaf 21.890 euro. Dat is 900 euro voordeliger dan het reguliere Zen-instapniveau. Ook de Captur E-Tech Plug-in Hybrid 160 Business is verkrijgbaar tegen een lagere vanafprijs dan die van de gewone versies, namelijk vanaf 30.190 euro.

Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid

Hoewel het Franse merk geen informatie verstrekt over de inhoud van de uitrustingen, meldt Renault dat het met haar nieuwe 'Business-uitvoeringen gunstig geprijsde versies [zijn] met een zo laag mogelijke fiscale waarde'. Dat laatste staat garant voor een lage bijtelling voor zakelijke rijders. De feitelijke bijtellingsbedragen zullen algauw bij de Renault-dealers op te vragen zijn.

Alle hybride modellen zijn direct te bestellen. Na de zomer arriveren de drie in de showroom. Inmiddels heeft Renault voor automobilisten met verschillende behoeften diverse hybride en elektrische oplossingen. De E-Tech-aandrijflijn is puur ontwikkeld voor hybride aandrijving, inclusief voorzieningen als terugwinning van rem-energie. Renault heeft daarbij gebruikgemaakt van haar ervaringen met elektrische auto's en Formule 1-voertuigen.