We zijn nog maar een jaar gewend aan de nieuwe Hyundai Santa Fe, maar nu al vernieuwt het Koreaanse merk de SUV grondig. Een nieuw platform maakt de komst van een plug-in hybride aandrijflijn mogelijk. 

Betere prestaties, minder brandstofverbruik, toegenomen veiligheid, nieuwe multimedia voorzieningen én een nieuw platform met additionele aandrijflijn - Hyundai pakt de vernieuwing van de Santa Fe grondig aan. Het merk spreekt dan ook van een geheel 'nieuwe Santa Fe' terwijl de huidige generatie nog maar 1 jaar op de Nederlandse markt is. 

Toch vindt Hyundai het nieuwe 'derde generatie' familie-platform belangrijk genoeg om de SUV op te zetten, zodat ook dit model van geëlektrificeerde aandrijflijnen voorzien kan worden. Als het vernieuwde model na de zomer in de showroom staat, kun je die voor het eerst bestellen als plug-in hybride, met de nieuwe Smartstream-motor die ook in de vernieuwde Kia Rio ligt. 

Het platform absorbeert bij een ongeval de bots-energie ook beter, zodat het de veiligheid van inzittenden verhoogt. Andere gevolgen van de nieuwe bodemplaat die Hyundai opgeeft zijn een lager zwaartepunt, betere aerodynamica, dus betere rijprestaties maar ook een zuiniger verbruik. Trillingen en geluid zouden beter worden geabsorbeerd. 

Hyundai Santa Fe 2021

Uiterlijk en voorzieningen

De ontwerpmodificaties vooraan zijn duidelijk, nu de wijde grille 'samensmelt' met de koplampen. De T-vormige dagrijverlichting functioneert voortaan ook als richtingaanwijzer. De achterzijde heeft horizontale accenten gekregen, om breedte en kracht uit te stralen. Hyundai neemt een 'luxepakket' in de verkoop met speciaal ontworpen exterieur waaronder 20 inch wielen, lage bumpers voor en achter en dorpelverbreders in carrosseriekleur.

Ook in het interieur heeft het Zuid-Koreaanse merk nog ruimte gevonden voor verbetering. Schakelen doe je voortaan met 'shift-by-wire' knoppen op de zwevende middenconsole. Ook heeft de middentunnel een Terrain Mode-rijmodi keuzeschakelaar. Er worden zachtere afwerkingsmaterialen gebruikt. Het 10,25 inch grote touchscreen is opnieuw ontworpen en vult het 12,3 inch digitale instrumentenpaneel aan. Prijzen volgen op een later tijdstip.