Volvo V60

In navolging van de andere 60-modellen kondigt Volvo een vernieuwd motoraanbod voor de V60 aan. Alle benzinemotoren zijn uitgerust met mild hybrid-ondersteuning, de dieselversies staan niet langer in de prijslijst.

Volvo neemt in rap tempo afscheid van zijn dieselmotoren, terwijl in hetzelfde tempo de overige motoren worden geëlektrificeerd. Ook de V60 moet eraan geloven, in navolging van de S60 en XC60. De T4 en T5 benzineversies zijn omgedoopt tot B4 (197 pk) en B5 (250 pk) en hebben voortaan een 48 Volt mild hybrid-systeem aan boord, waarmee de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik worden verminderd.

Nieuw aan de onderkant van het assortiment is de B3-motor met 163 pk, waardoor de vanafprijs van de V60 omlaag gaat naar 41.995 euro. De plug-in hybride-uitvoeringen T6 en T8 zijn met 1.000 euro in prijs verlaagd, om de overstap voor dieselrijders aantrekkelijker te maken. Om die reden introduceert het merk de Business Pro-uitvoering, die voor een meerprijs van 2.000 euro is uitgerust met onder meer led-koplampen, keyless entry en start en een digitaal instrumentenpaneel en een multimedia- en navigatiesysteem met 9 inch touchscreen.

De Cross Country-uitvoering met extra bodemspeling, SUV-aankleding en vierwielaandrijving, is er vanaf nu nog maar in een complete uitvoering. Die wordt altijd geleverd met de 250 pk sterke B5 benzinemotor.