Volvo schrapt de laatste dieselversies uit zijn assortiment. De XC90 is niet langer met deze brandstofoptie leverbaar. Een nieuwe instapuitvoering, nieuwe opties, een lagere CO2-uitstoot en een verbeterde uitrusting zijn de andere nieuwtjes voor het nieuwe modeljaar.

Volvo levert de XC90 vanaf nu alleen nog met B5 mild hybrid-benzinemotor en als T8 plug-in hybride. Die laatste uitvoering stoot vanaf nu minder dan 50 g/km CO2-uit, waardoor het model in aanmerking voor het halftarief van de motorrijtuigenbelasting. Volvo heeft de lagere uitstoot bereikt door banden met een lagere rolweerstand te monteren.

Volvo vervangt de Momentum Pro-instapuitvoering door de Business Pro. De uitrusting wordt daardoor uitgebreid met keyless entry, digitale radio-ontvangst en een verwarmd stuur. Ook zijn alle XC90-modellen vanaf nu voorzien van alle semi-autonome rijsystemen. Nieuwe opties zijn onder meer een draadloze telefoonlader en wollen bekleding. Volvo biedt daarnaast de mogelijkheid om een leervrij interieur samen te stellen.

Verder heeft Volvo het interieurfilter verbeterd. Op het scherm in de auto kun je zien wat de actuele luchtkwaliteit is. Tot slot is het optionele audiosysteem van Bowers & Wilkins fijngeslepen.

Door de extra uitrusting ligt de vanafprijs van de XC90 vanaf nu iets hoger, op 83.995 euro. Die prijs geldt voor beide motorversies van de grote Volvo-SUV.