Opel maakt de vanafprijs van de vernieuwde Insignia bekend. Je kunt het model bestellen voor minimaal 36.699 euro.

De vernieuwde Opel Insignia is op diverse punten aangepast, de nieuwe motoren zijn het belangrijkste nieuws. Het basismodel is uitgerust met de 145 pk sterke 1.4 benzinemotor. Verder is er een 2.0-motor met 200 en 230 pk, een 1.5 diesel met 122 pk en een 2.0D met 174 pk vermogen. Een automaat met negen versnellingen is standaard op de 2.0 benzinemotor, een achttraps variant is als optie te bestellen op de krachtigste dieselversie.

De standaarduitrusting van het vernieuwde model bestaat uit onder meer airconditioning met twee klimaatzones, een infotainmentsysteem met 7 inch touchscreen en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto, parkeersensoren voor en achter en led-koplampen. Verder is de middenklasser voorzien van diverse rij-assistentiesystemen zoals voetgangersherkenning, een automatische noodrem en een rijbaanassistent.

Opel levert de Insignia als Grand Sport en als ruime Sports Tourer. Het merk biedt verschillende uitvoeringen aan, waaronder de sportieve GSi-versie die is voorzien van de sterkste benzinemotor.