Audi Q5

Audi heeft bij de presentatie van zijn jaarcijfers de Q5 Sportback aangekondigd. De sportieve uitvoering van de SUV wordt dit jaar nog gepresenteerd.

Audi breidt zijn assortiment van Sportback-SUV’s nog dit jaar uit met de Q5. Het merk heeft dat bij presentatie van zijn financiële resultaten over 2019 aangekondigd. De Q5 Sportback volgt het recept van de Q3 Sportback: een aflopende daklijn en diverse sportief ogende details.

De Sportback wordt waarschijnlijk tegelijkertijd gepresenteerd met een update van de reguliere Q5. De introductie van mild-hybrid-techniek, nieuwe rijhulpsystemen en de laatste generatie van Audi’s  infomediasysteem zijn enkele nieuwtjes die we kunnen verwachten. Waarschijnlijk wordt de Q5 Sportback ook leverbaar met de 50 en 55 TFSI e plug-in hybride aandrijflijnen.

De Q5 Sportback is een van de twintig nieuwe en vernieuwde modellen die Audi dit jaar presenteert. De nieuwe A3 is daar een van, net als een vernieuwde versie van de Q2. Wanneer Audi de Q5 Sportback exact presenteert is nog niet bekend.