Hoe de nieuwe Hyundai i20 er aan de buitenkant uitziet weten we al, maar nu geeft het merk ook de eerste interieurfoto’s vrij. Grote beeldschermen en een strakke vormgeving definiëren het nieuwe dashboard.

Hyundai opent de portieren van de nieuwe i20. Binnenin is een compleet nieuw dashboard te vinden, dat hoger is geplaatst en tegelijkertijd een ruimtelijk gevoel moet geven. De vormgeving, met de doorlopende lamellen in de breedte, draagt daar aan bij. In de meest uitgebreide uitvoering heeft de nieuwe i20 twee 10,25 inch grote beeldschermen. Eén ervan vervangt het instrumentenpaneel, de ander is bovenaan de middenconsole aangebracht en geeft alle andere functies weer. De nieuwe i20 is leverbaar met diverse nieuwe opties, waaronder een draadloze telefoonlader en een audiosysteem van Bose.  

Het interieur wordt geleverd in drie kleurenthema's. Afhankelijk van de gekozen exterieurkleur levert Hyundai de i20 met een volledig zwart interieur, of met groene of grijze accenten. Het merk belooft dat er voor alle passagiers meer bewegingsruimte is, hoewel de auto slechts marginaal grotere buitenafmetingen heeft. In de breedte zijn er de meeste extra centimeters (3), de wielbasis is 1 centimeter groter geworden. De kofferbak is met 25 liter gegroeid naar 351 liter.

Als alles volgens planning verloopt, wat in deze tijd uiteraard moeilijk te zeggen is, dan komt de nieuwe i20 in de zomer naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.