BMW heeft de 6 Serie Gran Turismo bijgepunt. Het vernieuwde design gaat samen met nieuwe rijhulpfuncties en multimedia. Ook zijn de brandstofmotoren vernieuwd en alle voorzien van een '48V' mild hybridesysteem.

Gisteren schreven we over de vernieuwde BMW 5 Serie, nu presenteren we de verwante 6 Serie Gran Turismo. Ook dit model is vernieuwd. Het heeft een opgefrist design, extra assistentiesystemen en infotainment, plus verbeterde motoren. Alle brandstofmotoren zijn nu uitgerust met een 48V 'mild hybride'-systeem voor een snellere gasrespons en minder brandstofverbruik. De 48V-starter/generator beschikt over 11 pk vermogen. 

In juli, wanneer de 6 GT in de BMW-showrooms arriveert, zijn er twee benzinevarianten verkrijgbaar: de 630i GT, goed voor 258 pk vermogen en 400 Nm koppel, en de 640i. Laatstgenoemde biedt maximaal 333 pk en 450 Nm en kan desgewenst worden geleverd met de xDrive-vierwielaandrijving. Verder zijn er drie diesels: de 620d met 190 pk, 630d (al dan niet met xDrive) met 286 pk en de 640d xDrive met 340 pk. Alle dieselkrachtbronnen hebben nu een tweetraps turbosyseem. Op alle motoriseringen is de 8-traps Steptronic-automaat standaard.

Nieuwe rijhulpsystemen moeten de opmars vormen naar autonoom rijden. Denk aan een Lane Return-functie of aan adaptieve Distance Control op de actieve cruise control. De BMW Live Cockpit Professional is voortaan standaard. Het nieuwe BMW Maps navigatiesysteem, dat met data uit 'de cloud' werkt, debuteert. Smartphone-integratie ondersteunt nu ook Android Auto en er is draadloze wifi-connectiviteit. Tot slot wordt het assortiment carrosserietinten en BMW Individual lakkleuren vergroot. Het M Sportpakket is van nieuwe elementen voorzien.