Audi e-tron

Elke nieuwe Audi die bij een Nederlandse dealer wordt gekocht komt voortaan standaard met 4 jaar garantie. Daarnaast biedt het Duitse merk nog meer zekerheden.

Audi Nederland breidt de garantie uit. Wanneer jij een nieuw brandstofmodel bestelt bij een Nederlandse Audi-dealer, dan wordt deze voortaan standaard geleverd met 4 jaar garantie. Die bestaat uit 2 jaar fabrieksgarantie plus 2 jaar Audi Extra Garantie - een verlengde garantie die automatisch in werking treedt zodra de fabrieksgarantie verloopt. 

De Extra Garantie is, net als de fabrieksgarantie, geldig in heel Europa. Ook is de dekking ongeveer gelijk: materiaal- en fabricagefouten worden zonder eigen risico verholpen. De verlengde garantie blijft 2 jaar (of maximaal 100.000 te rijden km) gelden, zolang de Audi volgens de fabrieksvoorschriften wordt onderhouden. Bij doorverkoop van de auto kan de resterende periode aan de nieuwe eigenaar worden overgedragen.

Extra zekerheden

Bij elke nieuwe Audi levert de dealer ook 2 jaar gratis Mobiliteitsservice, dat is pechhulp binnen Europa. Zolang je de auto bij de Audi-dealer laat onderhouden, kan deze dienst gratis verlengd worden tot je volgende serviceafspraak. Normaliter geldt op Audi-modellen een carrosseriegarantie van 6 jaar; voor exemplaren met een volledig verzinkte carrosserie is dat 12 jaar. Daarnaast geldt een lakgarantie van 3 jaar. Voor de hoogvoltage-accu die in elektrische e-tron-modellen en in hybride Audi's ligt, geldt 8 jaar garantie (of 160.000 km).