Vanaf heden kun je de vernieuwde Opel Crossland bestellen. De SUV-achtige hatchback verschijnt in vijf uitvoeringen, voor elk wat wils.

Opel heeft de orderboeken geopend voor de vernieuwde Crossland -  de auto met SUV-looks waarvan de naam voortaan niet langer de toevoeging 'X' draagt. Vanaf 21.999 euro bestel je het model met de 1,2 liter instap-benzinemotor die 83 pk vermogen biedt. Standaard is deze al voorzien van Hill Start Assist, intelligente cruise control met snelheidsbegrenzer, rijstrookassistent en verkeersbordherkenning. Uitgebreidere uitrusting bieden de uitvoeringen Edition, Elegance, Business Edition (voor veelrijders), GS Line (sportief) en Ultimate (rijk uitgerust). 

Tot de standaarduitrusting van de Business Edition (vanaf 25.749 euro) behoren onder meer de ergonomische, AGR-gecertificeerde bestuurdersstoel; een 180 graden panoramische achteruitrijcamera; Multimedia Navi Pro met 8 inch display, twee USB-aansluitingen, Bluetooth, zes speakers en Apple CarPlay smartphone-uitwisseling. De GS Line (vanaf 27.849 euro) krijgt zilverkleurige bodembeschermplaten voor en achter mee, 16 inch zwarte, lichtmetalen wielen en het dak en de binnenbekleding in dezelfde kleur. Bij de Ultimate (vanaf 36.399 euro) kun je Adaptive Forward Lighting, grootlichtassistent, keyless open & start en bovengenoemd infotainmentsysteem verwachten.

Opel Crossland 2021

Vernieuwing Opel Crossland

Het meest opvallende aan de vernieuwde Crossland is het nieuwe Opel Vizor-familiegezicht, dat we eerder op de nieuwe Mokka zagen. Opel heeft ook wijzigingen aan het chassis aangebracht, waarbij balans, stuurprecisie en demping zijn aangepakt. Voortaan kun je bij dit model IntelliGrip bestellen, een adaptief tractiecontrolesysteem met vijf instellingen voor diverse ondergronden. 

Naast de instapbenzinemotor biedt Opel de Crossland aan met 1.2-turbobenzinemotor van 110 of 130 pk. Dieselen kan met de 1,5 liter krachtbron van 110 of 120 pk. De zwaarste motoren zijn leverbaar met 6-trapsautomaat, de overige schakel je zelf. De Opel Crossland staat begin 2021 bij de Nederlandse Opel-dealers.