Peugeot onthult de vernieuwde 3008. Highlights zijn een nieuw front, twee plug-in hybride aandrijflijnen, nieuwe rijhulpsystemen en de laatste versie van de digitale i-Cockpit.

Maak kennis met de gefacelifte Peugeot 3008. Die komt met nieuwe neus en andere lampen achterop. Dankzij de nieuwe carrosseriekleuren Celebes Blue en Vertigo Blue kies je nu uit zeven tinten. Voor de uitvoeringen GT en GT Pack kun je voortaan het Black Pack bijbestellen, waarbij elementen zoals de grille en lichtmetalen velgen in het zwart uitgevoerd worden.

In het interieur vind je de nieuwste generatie assistentiesystemen, waaronder Night Vision, adaptieve cruise control met Stop & Go-functie, 360 graden camera's voor en achter, plus Hill Assist Descent Control. De digitale Peugeot i-Cockpit heeft een nieuw instrumentencluster en 10 inch touchscreen. Smartphone-uitwisseling wordt ondersteund met Apple CarPlay en Android Auto. Je laad je telefoon draadloos op tijdens het rijden. 

Motoren

Wil je op benzine rijden, dan kan dat met een 130 of 180 pk PureTech-motor - laatstgenoemde alleen met EAT8-automaat, die met schakelpeddels achter het stuurwiel te bedienen is. Dieselen doe je met de BlueHDi 130-krachtbron. Alle brandstofmotoren zijn voorzien van een brandstofbesparend start/stop-systeem. 

Peugeot 3008

De plug-in hybride keert terug in twee versies: de Hybrid 225 e-EAT8 met voorwielaandrijving en de Hybrid4 300 e-EAT8 met 4WD-modus. Die vierwielaandrijving is te combineren met volledig elektrisch rijden. Dat kan de Hybrid4 tot 59 km (WLTP), de Hybrid enkele kilometers minder. De cijfers 225 en 300 verwijzen naar het systeemvermogen in pk's. De lithium-ion batterij heeft een capaciteit van 13,2 kWh, opladen kan met een van de twee beschikbare on-board kabels. 

Verkrijgbaarheid

Eind dit jaar begint de levering van de vernieuwde 3008. Dan zullen de prijzen worden bekendgemaakt. Het leveringsprogramma bestaat voortaan uit drie uitrustingsniveaus, elk met hun 'pack-versie' voor wanneer je extra comfort, uitstraling of technische snufjes wilt.