Peugeot heeft de 5008 een facelift gegeven. Net zo belangrijk als de moderne stijlelementen vormt de hoeveelheid nieuwe snufjes die nu beschikbaar is voor de SUV.

2 dagen na de vernieuwing van de 3008 is het nu de beurt aan de zevenzits-SUV Peugeot 5008. Deze krijgt vooraan een verfijnder, moderner ontwerp met frameless grille. In de bumper zijn glanzend zwarte zijpanelen en een skidplate in de kleur van de carrosserie opgenomen. Voortaan hoef je niet apart mistlampen vooraan bij te bestellen: een Foggy Mode-functie, geïntegreerd in de Full Led-koplampen, schakelt automatisch in zodra de mistachterlichten worden geactiveerd. Ook de achterlichtunits zijn enigszins aangepast.

Net als voor de 3008 kun je voortaan bij de bestelling van de 5008 het Black Pack aankruisen. Daarmee worden verschillende designelementen uitgevoerd in donkere kleur. Voor het 'uitrustingspakket' GT Pack (zie onder) zijn nieuwe 19 inch lichtmetalen wielen beschikbaar. Onder de zeven carrosserietinten zitten bovendien twee nieuwe kleuren, Vertigo Blue en Celebes Blue. Wat niet is gewijzigd is de enorme ruimte die de kofferbak biedt: 780 tot 1.940 liter. 

Interieur

Peugeot voorziet de 5008 van de nieuwste versie van z'n digitale i-Cockpit. Het 12,3 inch grote instrumentenpaneel is naar wens in te richten. Het centrale touchscreen is nu 10,0 inch groot. Voor de belangrijkste comfortfuncties blijven tuimelschakelaars aanwezig. De SUV-uitvoeringen met brandstofmotor en automaat krijgen voortan, net als de plug-in hybrides, een selectieknop op de middenconsole. Daarmee kun je kiezen uit de rijmodi Normal, Sport en Eco. 

Peugeot 5008

Natuurlijk mogen de nieuwste technische snufjes niet ontbreken. Denk aan Night Vision, adaptieve cruise control met Stop & Go-functie op de automaat-uitvoeringen, Lane Positioning Assist en een aangepast noodremsysteem. Smartphones kunnen met behulp van inductie draadloos worden opgeladen en op het multimediascherm worden gebruikt dankzij Apple CarPlay en Android Auto. Peugeot belooft een verbeterde afwerking en mooie nieuwe materialen zoals Red Nappa lederen bekleding voor de GT. 

Uitvoeringen

Peugeots voert de nieuwe aanpak van het leveringsprogramma ook door op de 5008. Dat betekent dat de SUV niet alleen verkrijgbaar wordt in de drie uitrustingsniveaus Active, Allure en GT maar ook in een 'pack-versie': elk niveau is uit te breiden met een extra optiepakket. Uitgezonderd de instapbenzineversie PureTech 130 zijn de brandstofversies te bestellen met zuinige EAT8-automaat. De verkoop begint nog dit jaar.