Opel presenteert de nieuwe Mokka. Voortaan is er ook de geheel elektrische variant Mokka-e. Hieronder vind je de eerste prijzen en specificaties.

Op het hoofdkantoor in het Duitse Rüsselsheim onthulde Opel-CEO Michael Lohscheller gisteren de nieuwe generatie Mokka. Het Duitse merk heeft de compacte SUV beter geproportioneerd. Hoewel dat tot een wat kleinere auto (4,15 meter lang) leidt, zorgen de korte overhangen en de net iets grotere wielbasis toch voor voldoende ruimte binnenin: zoals voorheen passen er vijf personen en 350 liter bagage in de Mokka. De auto is 120 kg lichter dan de eerste generatie, maar de body is wel stijver.

Mokka-e: 322 km bereik

De nieuwkomer staat op het CMP-platform van moederbedrijf PSA. Dit maakt verschillende aandrijflijnen mogelijk. Zoals die van de nieuwe elektrische uitvoering Mokka-e. De 100 kW elektromotor (vergelijkbaar met 136 pk), gevoed uit een 50 kWh elektromotor, levert volgens de WLTP-test een actieradius op van maximaal 322 km. Opladen kan aan een regulier stopcontact, wallbox of snellader met 1- tot 3-fase laadopties. Opel geeft 8 jaar (of 160.000 km) garantie op het accupakket. 

Opel Mokka-e

De vanafprijs van de 'e' ligt op 35.399 euro, privéleasen kan vanaf 465 euro per maand. Dankzij het gunstige tarief voor elektrisch auto's betalen zakelijke rijders slechts vanaf 128 netto bijtelling per maand. Voor de handgeschakelde Mokka met 1.2 turbobenzinemotor van 100 pk beginnen de prijzen bij 26.299 euro. Van de 130 pk-benzinemotor en 110 pk sterke 1,5 liter dieselkrachtbron volgen de prijzen zodra de orderboeken opengaan. Er zal daarnaast een sportieve Mokka GS Line verschijnen.

Wijzigingen ex- en interieur

De Mokka is de eerste Opel die het nieuwe 'Vizor'-familiegezicht draagt. Net als met een integraalhelm wordt het Opel-front hierbij beschermd door een vizier, dat tegelijkertijd de grille, led-lampen en het nieuwe Opel-logo naadloos integreert.

Ook het Opel Pure Panel, een digitale cockpit met twee 'widescreens', is nieuw. Daarmee wordt géén overdaad aan gegevens en mogelijkheden verstrekt. Opel heeft het systeem beperkt gehouden tot essentiële data die direct toegankelijk zijn. De belangrijkste functies zijn bovendien gewoon met knoppen te bedienen. Volgens de Opel-filosofie om innovatieve technieken voor grote groepen autorijders beschikbaar te maken zijn er voor de nieuwe Mokka volop rijassistentie- en infotainmentfeatures verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ergonomische stoelen te bestellen.